ОРТОПЕДИЈА

cresppluslСо 3% прилокаин хидрохлорид.

Имплант за инјектирање за третман на остеоартоза.

Имплант од хијалуронска киселина со голема чистота – единечна инјекција.

Стерилен, апироген, вискоеластичен, растворлив во вода, биокомпатибилен (неимунизирачки, невоспалителен, нетоксичен) гел за имплантирање, произведен од вкрстено вмрежена хијалуронска киселина која е добиена со ферментација. Хијалуронската киселина е полисахарид кој природно го има во човечката кожа и се наоѓа во состав на синовијалната течност.

  • Една инјекција
  • Без пријавени несакани ефекти
  • Со долго дејство
  • Одложува потреба за операција
  • Двојно вмрежена стабилизирана хијалуронска киселина
  • Од неживотинско потекло

crespgelИмплант за инјектирање за третман на остеоартоза.

Имплант од хијалуронска киселина со голема чистота – единечна инјекција.

Стерилен, апироген, вискоеластичен, растворлив во вода, биокомпатибилен (неимунизирачки, невоспалителен, нетоксичен) гел за имплантирање, произведен од вкрстено вмрежена хијалуронска киселина која е добиена со ферментација. Хијалуронската киселина е полисахарид кој природно го има во човечката кожа и се наоѓа во состав на синовијалната течност.

ostenil plus shortВискоеласничен изотоничен (pH7.3) раствор за инјектирање во зглобните празнини

2% натриум хијалуронат добиен со ферментација

Се користи за третман на симптоми на остеоартрит. Може да се аплицира во колено, или во било кој друг зглоб што е класифициран како “синовијален”.

ostenil shortВискоеласничен изотоничен (pH7.3) раствор за инјектирање во зглобните празнини 1% натриум хијалуронат добиен со ферментација.
Се користи за третман на симптоми на остеоартрит. Може да се аплицира во колено, или во било кој друг зглоб што е класифициран како “синовијален”.
Синовијалната течност, која е вискоеластична како резултат на хијалуронската киселина, се наоѓа во сите зглобови, каде обезбедува нормални, без болка движења како резултат на нејзините својства за лубрикација и својства на абсорпција на шок. Исто така одговорна е хранење на зглобот.

Моја Фармација

бул. Јане Сaнадански, бр.113Б / 8,
1000 Скопје, Македонија (Google Map)

(до Рударски Институт)

Контакт тел. +389 78 244 045

Електронска адреса: office@mojafarmacija.mk

Последни објави

28 Октомври 2019
15 Септември 2018

Follow Us

© 2020 МОЈА ФАРМАЦИЈА ДОО. Сите права се задржани.